Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument minder positief in oktober

19-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelen-930x520
De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
Volgens het statistiekbureau is het oordeel over het economisch klimaat minder positief. Ook daalt de koopbereidheid. Met 15 ligt het consumentenvertrouwen nog wel ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (min 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 op min 41.

Meer uitgegeven aan duurzame goederen

Verder bleek dat de huishoudelijke consumptie in augustus ruim 2 procent hoger lag dan een jaar eerder. Er werd vooral meer uitgegeven aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, auto’s en kleding. De groei is wel kleiner dan in de twee voorgaande maanden, aldus het CBS. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!