Kassa

Consument met aanvullende verzekering vergeet te declareren

07-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
492 keer bekeken
  •  
zorg geld zorgverzekering 1127

Nederlanders met een aanvullende zorgverzekering vergeten soms medische kosten de declareren. Volgens vergelijkingssite Pricewise vergeet één op de tien Nederlanders het weleens, waarbij het om meer dan de helft van de gevallen om de tandartsrekening gaat. Gemiddeld lieten Nederlanders zo'n 330 euro liggen.

Volgens zorgdeskundige Suzanne Löwink kunnen medische kosten in de meeste gevallen gedeclareerd worden tot drie jaar na een bezoek aan de zorgverlener. "Ook als je niet meer bij de zorgverzekeraar zit die je op het moment van de behandeling had, kan je de declaratie alsnog indienen."

Niet-gecontracteerde zorgverlener

Mensen die naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaan, krijgen vaak de rekening zelf in plaats van dat die direct naar de zorgverzeker wordt gestuurd. Mensen denken daardoor soms onterecht dat ze geen recht op een vergoeding hebben, aldus Löwik.

Het onderzoek van Pricewise is online uitgevoerd onder 2000 mensen. De vergelijkingssite noemt geen namen van verzekeraars, omdat de verschillen vaak meer door de polis komen dan door de verzekeraar.

Bron: Pricewise/ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!