Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Consument betaalt welkomstcadeau energieleverancier zelf'

29-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
224 keer bekeken
  •  
930 x 520 ipad
Energieleveranciers verleiden consumenten met aantrekkelijke cadeaus om over te stappen. Uit een steekproef van de Vastelastenbond blijkt dat de kosten van de welkomstgeschenken worden verdisconteerd in  de tarieven. ‘Het vlees is blijkbaar te zwak om deze verleiding te weerstaan’, zegt Dirk-Jan Wolfert van Vereniging de Vastelastenbond.
Net als in 2015 nam de Vastelastenbond dit jaar de actiecontracten van enkele aanbieders onder de loep. Consumenten komen opnieuw bedrogen uit, volgens de bond. 'Energieleveranciers verdisconteren de kosten van cadeaus in de onderliggende energietarieven. Consumenten betalen de gratis cadeaus dus dubbel en dwars terug. Dat is een kwalijke zaak’, vindt de Vastelastenbond.

'Consumenten betalen hun cadeau zelf'

Half augustus 2018 onderzocht de Vastelastenbond de kosten en voorwaarden van de 1- en 3-jarige energiecontracten van Nuon en Essent. Bij de contracten ontvangen consumenten een Samsung Galaxy Tab A 10. Afhankelijk van de looptijd betalen klanten vanaf 132 euro tot honderden euro's meer voor hun energie, aldus de steekproef.
‘Consumenten blijven er toch intrappen. Als je zo’n tablet in de winkel koopt, ben je veel goedkoper uit', concludeert Wolfert. bron: Vaselastenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!