Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Consument kan niet kiezen in polisjungle’

09-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_briefjes_930x520
Met nog maar enkele weken te gaan hebben consumenten nog altijd onvoldoende betrouwbare informatie om de juiste zorgverzekeraar te kunnen kiezen, waarschuwt de Consumentenbond woensdag.
Zorgcontracten
Volgens de bond zijn zorgverzekeraars er nauwelijks in geslaagd om de zorgcontracten voor de wettelijk verplichte datum van 19 november af te sluiten. Daardoor weten consumenten niet waar ze aan toe zijn. De bond constateert ook dat verzekerden door de bomen het bos niet meer zien in de huidige 'polisjungle'. Ze moeten kiezen uit ruim 1400 polissen, nog afgezien van combinaties met eigen risico.
Premiestijgingen
De consumentenorganisatie stelt ook vast dat verzekeraars de opgebouwde winstreserves van de afgelopen jaren onvoldoende besteden om premiestijgingen tegen te gaan. ,,Verzekerden betalen onnodig hoge zorgpremies'', aldus de bond.De organisatie heeft woensdag twaalf kritiekpunten op het zorgverzekeringssysteem naar de Tweede Kamer gestuurd.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!