Kassa

Consument is weer meer kwijt aan bankieren

27-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld rekenmachine 930 x 520
Veel consumenten zijn dit jaar flink meer kwijt aan hun bank voor betaaldiensten. Dat meldt de Consumentenbond op basis van een vergelijking van betaalpakketten van Nederlandse banken voor particulieren.

Verhoging ING meest

ING verhoogde zijn prijzen verspreid over het jaar het meest. Klanten betalen daar sinds 1 januari 7 tot 10 procent meer dan een jaar eerder.
Ook mensen met een rekening bij de Rabobank zien de kosten voor bankieren met gemiddeld 7,6 procent flink stijgen. Bij ABN AMRO bleven de betaalpakketten ongeveer even duur, maar zat de verhoging hem vooral in overige kosten, zoals bij verlies van een pas.

Geen verhoging tarieven

SNS blijft de goedkoopste optie volgens de berekeningen van de Consumentenbond. Die bank verhoogde net als ASN Bank en Knab zijn tarieven voor het tweede jaar op rij niet. Wel verlaagden die drie banken de rente over het positieve saldo op de betaalrekening.
Verder valt op dat de kosten voor rood staan hoog blijven terwijl de rente die consumenten ontvangen voor geld op een spaar- of betaalrekening miniem is. De kosten voor rood staan lopen uiteen van 9 tot bijna 14 procent. Alleen Knab zit daar met 5 procent een stuk onder, maar klanten mogen daar alleen rood staan op een betaalrekening als ze op een andere rekening in de plus staan. ANP

Meer over:

banken, financiën
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

latevogel
latevogel28 feb. 2018 - 13:35

https://www.ing.nl/nieuws/nieuws_en_persberichten/2013/07/prijzen_verslaan_lonen_voor_derde_jaar_op_rij.htmlDe gemiddelde cao-loonstijging over de afgelopen twaalf maanden bedroeg 1,5%, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen stegen in de afgelopen twaalf manden met gemiddeld 2,7%. De inflatie ligt daarmee ruim (meer dan 1%) boven de stijging van de lonen. Daardoor kunnen werknemers uiteindelijk minder kopen van hun salaris. Inmiddels overtreffen de prijsstijgingen de loonstijging al drie jaar op rij. U gaat er niet op vooruit en mag inleveren, bij een slecht draaiende economie en ook zoals nu bij een goed draaiende economie!Wie krijgt dat geld dan van de economische groei? Bijvoorbeeld de directies van dit soort banken!Maar waarom stapt u uit protest niet over naar een bank die eerlijker is tegen u en uw geld?   https://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!