Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument haalt eerder kerstboom en versiering in huis

04-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
Kassa's Kerstboomverkiezing 1127

Consumenten halen vroeger een kerstboom en andere kerstversiering in huis. Dat zeggen verkopers van kerstbomen en -spullen zoals Intratuin, Praxis en IKEA.

IKEA verkoopt ieder jaar vanaf oktober kerstproducten, maar zijn gestopt met de verkoop van echte kerstbomen. Volgens de woonwinkel zou het niet meer passen bij "verantwoorde consumptie". Klanten zouden dit jaar duidelijk eerder op zoek zijn naar producten "om hun huis in de kerstsferen te brengen", aldus IKEA.

Echte kerstbomen

Echte kerstbomen worden bij de Intratuin al goed verkocht. De keten van tuincentra laat weten dat de klant "het thuis gezellig wil maken nu we veelal aan huis gebonden zijn". Volgens het bedrijf wordt ook verlichting voor binnen en buiten het huis vroeg in het seizoen aangeschaft.

Nordmann

Bouwmarkt Praxis ziet ook dat consumenten eerder een kerstboom in huis halen. Volgens een woordvoerder laten de verkoopcijfers zien dat grotere kerstbomen het populairst zijn. "Klanten zijn meer bereid te besteden aan een kerstboom", aldus Praxis. De meest verkochte kerstboom bij Praxis is de Nordmann met een lengte van meer dan twee meter. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!