Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument gaat meer gadgets kopen

05-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
touchscreen-gsm_01.JPG
Brancheorganisatie Consumer Electronics Association (CEA) verwacht dat de wereldwijde uitgaven aan mobiele telefoons, computers, televisies en andere gadgets dit jaar met 10 procent stijgen tot 964 miljard dollar (726 miljard euro). Dat heeft CEA woensdag bekendgemaakt.
,,Het kan zijn dat we de grens van een biljoen dollar halen'', aldus CEA. De brancheorganisatie is de organisator van de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, een van 's werelds grootste handelsbeurzen voor elektronicafabrikanten en technologiebedrijven, die donderdag begint. CEA verwacht dat dit jaar vooral meer smartphones, tablet computers en lcd-televisies worden verkocht. De brancheorganisatie denkt dat de verkopen in West-Europa met 23 procent toenemen. Voor Noord-Amerika en China wordt een groei van 15 procent verwacht. Voor Azië, exclusief China en Japan, rekent de brancheorganisatie op een groei van 12 procent. CEA denkt dat de verkopen in Zuid-Amerika met 10 procent stijgen, in Japan met 8 procent, in Afrika met 7 procent, in Oost-Europa met 5 procent en in het Midden-Oosten met 4 procent. De verkoop van consumentenelektronica steeg vorig jaar met 13 procent tot 873 miljard dollar. In 2009 was er nog sprake van een daling van 9 procent als gevolg van de wereldwijde financiële crisis. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!