Kassa

Consument belazerd met neprecensies

  •  
29-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4493437.jpg
Tien dagen geleden bleek hoe routerbedrijf Belkin mensen had betaald om neprecensies te schrijven over zijn producten. Dit werd bevestigd door medewerkers van het bedrijf. Nu is aan het licht gekomen dat de online backupdienst Carbonite ook neprecensies heeft geplaatst.
Alweer is er een technologiebedrijf dat consumenten probeert te belazeren met neprecensies over de aangeboden producten. De neprecensies kwamen aan het licht toen een gebruiker op Amazon.com een negatieve recensie schreef over Carbonite. Hij zag dat medewerkers van dit bedrijf zich vervolgens voordeden als gewone gebruikers, die erg positieve recensies schreven over Carbonite.
De vice-president Marketing van Carbonite schreef bijvoorbeeld onder valse naam een positieve recensie. En ook de Senior Software Engineer bij Carbonite deed zich voor als een klant om gebruikers te misleiden met de erg positieve recensies.
Amazon.com heeft ondertussen de valse recensies verwijderd en de directeur van Carbonite heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden. Opvallend is dat in september 2008 Carbonite ook al beschuldigd werd van het plaatsen van neprecensies. Toen werd geen actie ondernomen door Amazon of Carbonite.
Bron: Pcmweb.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!