Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Concertorganisatoren roeren zich om btw

24-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tickets2_02.jpg
Na de kunst- en theatersector maken ook de concertorganisatoren zich hard tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op toegangskaarten. De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) heeft de nieuwe staatssecretaris van cultuur, Halbe Zijlstra (VVD), dringend verzocht het voornemen om de btw te verhogen van 6 naar 19 procent te heroverwegen. Dat liet de organisatie maandag weten.
Onder VVEM vallen onder meer Mojo Concerts, ID&T, Rocket Producties, UDC, GelreDome en Amsterdam ArenA. Ook Andre Rieu Produkties, Volendam Music en Brand New Live steunen het verzet. Volgens de concertorganisatoren zou de verhoging van de btw wel eens de genadeklap kunnen zijn voor de evenementenbranche.
De branche, naar eigen zeggen jaarlijks goed voor ruim zes miljoen bezoekers, stelt dat de maximumprijs die het publiek wil betalen voor een toegangskaartje al is bereikt. Ook worden vraagtekens geplaatst bij de keuze van het nieuwe kabinet om het btw-tarief op circussen, voetbalwedstrijden, boeken en films op 6 procent te houden.
De VVEM heeft zich aangesloten bij de onlinepetitie op www.zegneetegendebtw.nl, waarop sinds vrijdag ruim 7500 steunbetuigingen zijn binnengekomen. Samen met de Vereniging voor Vrije Theater Producenten (onder meer Stage Entertainment en Studio 100) laat de VVEM de precieze financiële consequenties van de btw-verhoging doorrekenen. De resultaten worden aangeboden aan de staatssecretaris.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!