Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Computerspelbedrijf EA bevestigt datahack

11-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
556 keer bekeken
  •  
ea games electronic arts 1127

Electronic Arts (EA) is het slachtoffer geworden van een datahack. Het bedrijf, dat een van de grootste makers van computergames ter wereld is, bevestigde dit. De hackers hebben volgens EA onder meer een beperkt aantal broncodes gestolen.

De schade is verder beperkt gebleven. Zo zijn er geen gegevens van spelers buitgemaakt en is de privacy van spelers niet in gevaar. EA doet onderzoek nar de cyberaanval en heeft de autoriteiten ingeschakeld. Verdere details worden door de maker van onder andere Battlefield, FIFA 21 en Need for Speed niet verstrekt.

Diefstal van 780 gigabyte aan interne documenten bij EA

Volgens technieuwssite Motherboard zijn hackers erin geslaagd om ongeveer 780 gigabyte aan interne documenten te stelen bij EA. Daaronder is de broncode van de populaire voetbalgame FIFA 21. De gegevens worden te koop aangeboden op ondergrondse marktplaatsen op het dark web, het afgeschermde deel van het internet.

De hackers claimen dat ze ook de code van de zogeheten Frostbite-engine in handen hebben gekregen. Dat is de software die nodig is om games te kunnen spelen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!