Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Computers thuiswerkers onvoldoende beveiligd'

08-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
hacker 1127
Zeker één op de zes Nederlanders die thuiswerkeren neemt niet de juiste beveiliginsmaatregelen. Dat blijkt uit een enquête van VPNGids.nl. Het nalaten van deze maatregelen zorgt voor onveilige situaties waar hackers gebruik van kunnen maken.
Software updates worden door 14 procent van de Nederlanders uitgesteld en 17 procent van de thuiswerkenden geeft aan dat niet op alle gebruikte apparaten een virusscanner geïnstalleerd is. Deze nalatigheid kan lekken veroorzaken waar hackers van kunnen profiteren.

Verschil in veiligheid per sector

In de toerisme- en recreatiebranche geeft 29 procent van de respondenten aan dat zij niet op al een hun apparaten beschikken over een virusscanner en nog eens 43 procent geeft aan dat ze niet weten of er een antivirusprogramma is geïnstalleerd. In andere sectoren, zoals handel, justitie en techniek, ligt dat aandeel aanzienlijk lager op gemiddeld 15 procent. 
Het uitvoeren van software updates wordt niet overal even consistent uitgevoerd. Wederom in het toerisme en de recreatieve sector geeft één op de drie werknemers aan niet op tijd de updates uit te voeren. In de gezondheidssector gaat het om één op de vijf werknemers. De ICT sector scoort het hoogst op het gebied van veilig thuiswerken.

Wachtwoordmanager nog onpopulair

Je kunt met behulp van een wachtwoordmanager je wachtwoorden verzamelen. Zo'n programma beheert door middel van een hoofdwachtwoord al je andere wachtwoorden. Dit wordt echter nog niet vaak gebruikt: slechts één op de drie thuiswerkers beschikt over een dergelijke manager. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!