Kassa

Computer verkopen? Harde schijf 'wipen'

  •  
11-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4555268.jpg
Veel mensen verkopen een oude computer op internet of geven hem weg. Hiermee worden ook veel persoonlijke gegevens verkocht, blijkt uit een steekproef van Security.nl.
Security.nl kocht op Marktplaats 20 tweedehands harde schrijven en onderzocht deze met gratis software op persoonlijke en vertrouwde gegevens.
Op 14 van hardschijven werden in totaal 16.601 privé foto's en 15.390 filmpjes aangetroffen. Ook werd zeer vertrouwelijke informatie als belastingdocumenten, bedrijfsgegevens, sollicitatiebrieven, incasso machtigingen en één dreigbrief over een persoonlijke lening aangetroffen.
Computergebruikers weten vaak niet dat het verwijderen van bestanden voor computers niet genoeg om deze permanent te verwijderen. Met de gratis software die Security.nl gebruikte kan iedereen verwijderde bestanden makkelijk terughalen.
Handleiding hardeschijf 'wipen'
Naar aanleiding van deze steekproef heeft Security.nl een zeer duidelijke videohandleiding gemaakt, waar in 6 minuten wordt uitgelegd hoe permanent bestanden van een harde schijf te verwijderen. Na deze handelingen is het veilig om computer te verkopen, het is niet meer mogelijk dat anderen de persoonlijke en vertrouwelijke gegevens terughalen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!