Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Compensatie voor te lage WW komt te laat'

30-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld rekenmachine 930 x 520
Vakbonden vinden dat de compensatieregeling voor te lage WW-uitkeringen te laat ingaat. Hierdoor kampen gedupeerden met een inkomensgat dat ze onmogelijk kunnen overbruggen, klagen vakcentrales FNV, CNV en VCP donderdag.
Wetswijziging
Het gaat om vele duizenden WW'ers die door een wijziging van de wet sinds 1 juli vorig jaar een lagere uitkering hebben gekregen. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij deze mensen pas vanaf 1 april 2017 helpt. Dat duurt volgens de bonden veel te lang.
,,Voor schrijnende gevallen moet er héél snel een oplossing komen'', zegt CNV-voorzitter Maurice Limmen. FNV heeft naar eigen zeggen al van honderden leden gehoord dat ze in grote problemen dreigen te komen. Daarnaast is er een grote groep die op dit moment buiten de compensatieregeling valt. De bonden willen dat er ook voor die mensen een vergoeding komt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!