Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Compensatie voor stijgende energierekening

15-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2778 keer bekeken
  •  
fornuis gas gaspitje 1127

Huishoudens krijgen compensatie voor een deel van de stijgende energierekening. Dat maakt Staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius van economische zaken bekend. Het gaat om ongeveer 400 euro "voor een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik.”

Eerder heeft het kabinet al toegezegd dat het zou kijken naar maatregelen om de hogere energierekening te beperken, nadat de Tweede Kamer daarop aandrong. 

Fors duurdere energierekening

Doordat de gasprijzen steeds hoger worden, zal de energierekening ook fors duurder uitvallen voor veel gezinnen. Daarbij is het al langer een punt van zorg dat een deel van de gezinnen in financiële problemen komt doordat de energierekening te hoog wordt. 

Ongeveer 400 euro

Afgelopen dinsdag is een deel van het kabinet hierover bij elkaar gekomen, echter moest toen nog een aantal varianten worden doorberekend. Vandaag liet Staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius na afloop van de ministerraad weten dat een gemiddeld gezin met een gemiddeld gebruik kan rekenen op ongeveer 400 euro compensatie. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!