Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Commerciële teststraten moeten regels beter naleven

29 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona coronavirus 1127

Commerciële teststraten moeten zich beter aan de regels gaan houden, aldus minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Hij gaat daarom de regels verduidelijken. Zo moet er altijd getest worden onder medisch toezicht en moet de registratie op orde zijn.

Op dit moment zijn 'vermoedelijk' niet alle commerciële teststraten bekend, zei de minister in de Tweede Kamer. Er is niet altijd een arts aanwezig en ook worden positieven testuitslagen niet altijd doorgegeven aan de GGD. Dan kan de GGD geen bron- en contactonderzoek doen.

Als de bedrijven zich niet aan de regels houden, zal de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ingrijpen, waarschuwde De Jonge. Vorige week meldde de inspectie al dat klanten er "niet automatisch" van moeten uitgaan dat alle commerciële teststraten even betrouwbaar zijn. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

spikkel
spikkel1 nov 2020 - 19:03

Die commerciële teststraten zijn het gevolg van de lakse houding van onze regering. Al vanaf februari hebben we TE WEINIG testcapaciteit. Al vanaf februari belooft Hugo dat er opgeschaald gaat worden maar het blijft TE WEINIG. Als Hugo nou gewoon zijn werk had gedaan waren er nu helemaal geen commerciële teststraten geweest. Welke regering gaat er midden in een pandemie doodleuk 6 weken weg ? Juist ! We weten inmiddels dat Hugo "niet automatisch" altijd even betrouwbaar is !!