Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Collectief neemt zes Polare-winkels over

20-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_17.jpg
Zes boekenwinkels van de de failliete keten Polare komen in handen van het zogenoemde Kwaliteitsboekhandelaren Collectief, een samenwerkingsverband van boekondernemers en vestigingsmanagers. Het gaat om de winkels in Almere, Den Bosch, Groningen (inclusief de vestiging in ziekenhuis UMCG), Leeuwarden en Maastricht. Over de overname en de doorstart van de winkels is overeenstemming bereikt met de curator.
Gesprekken
Over de vestigingen in Den Haag, Leiden, Nijmegen en Utrecht wordt nog gesproken met de curator en de verhuurders van de winkelpanden.
Dat heeft het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief donderdag bekendgemaakt. Dit samenwerkingsverband is opgericht op initiatief van Ad Peek, directeur van de boekhandels Van der Velde in Groningen en Friesland, Fabian Paagman van de Haagse boekhandel Paagman en Caroline Damwijk, directeur van inkooporganisatie Libris.
Banen behouden
De zes winkels sluiten voor een aantal dagen de deuren om definitieve afspraken te maken met verhuurders, medewerkers en leveranciers. Fabian Paagman schat dat de banen van honderd medewerkers behouden blijven.
Een aantal winkels zal na heropening de oorspronkelijke namen terugkrijgen, zoals Dominicanen (Maastricht) en Adr.Heinen (Den Bosch). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!