Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Collecte met mobiele pinautomaat lijkt succes

17-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
KWF-logo.jpg
Een proef in Utrecht waarbij collectanten van KWF Kankerbestrijding langs de deuren gingen met een pinautomaat, krijgt vermoedelijk een vervolg. Hoeveel geld is opgehaald, wordt niet bekendgemaakt. Maar wel is duidelijk dat de gepinde bedragen iets hoger waren, dan wat mensen gemiddeld aan contant geld in de collectebus stoppen.
Twee initiatiefnemers
Dat meldden de twee initiatiefnemers KWF Kankerbestrijding en Maestro, onderdeel van MasterCard maandag. 40 procent van de mensen die pinden gaf 5 euro en één op de vijf (19 procent) gaf 10 euro.
De proef in Utrecht werd 2 weken geleden gehouden. De collectanten gingen niet alleen van deur tot deur, maar haalden ook geld op in het Utrechtse uitgaansleven.
Experiment
Het is voor het eerst dat met een mobiele pinautomaat voor een goed doel is gecollecteerd. Het experiment in Utrecht was bedoeld om erachter te komen of het een effectieve manier van collecteren is. Volgens de organisatie krijgen collectanten steeds vaker te horen dat mensen geen contant geld in huis hebben. Bijkomend voordeel is dat ze niet met grote hoeveelheden contant geld over straat gaan, waardoor de kans op een overval aanzienlijk kleiner wordt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!