Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Collectant met pinapparaat vangt meer geld

20-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_47.jpg
Collectanten die met een pinapparaat op pad gaan, krijgen bij een pindonatie vijf keer zoveel geld als wanneer contant zou worden gegeven. Het gemiddelde bedrag komt uit op ruim 5 euro.
Proef
Dat blijkt uit een vorig jaar gehouden proef met collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds en de Dierenbescherming. Zij gingen met zowel een collectebus al een pinapparaat langs de deuren.
20 procent meer
Van alle giften werd 20 procent via de pin gedaan. Dat meldden vrijdag het bedrijf payleven, dat de apparaten beschikbaar stelt, en de Stichting Collectenplan, waarin alle 26 landelijk collecterende goede doelen zitten.
Minder contant geld
De pinmogelijkheid wordt geboden omdat mensen steeds minder contant geld op zak hebben. In navolging van de twee goede doelen zullen ook twaalf andere op deze nieuwe manier gaan collecteren. Daaronder zijn Leger des Heils, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.
Kleine schaal
Voorlopig gebeurt dat op kleine schaal. Vooralsnog zijn voor elk goede doel vijftig pinapparaten beschikbaar. Het is de bedoeling het aantal in de loop van de jaren op te krikken.
Sticker
De collectanten bij wie kan worden gepind, zijn te herkennen aan een sticker op de collectebus en een button op de jas met de tekst ,,Pinnen ja graag''. De 26 landelijke huis-aan-huiscollectes gaan langs de deuren volgens een rooster dat door het Centraal Bureau Fondsenwerving wordt vastgesteld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!