Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Coffeeshop open voor wie in Nederland woont'

19-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wiet_23.jpg
Inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is niet doorslaggevend bij de vraag of iemand al dan niet een coffeeshop in mag. De vraag of iemand ingezetene is, moet aan de hand van meerdere criteria worden beoordeeld. Dat heeft de rechter in Maastricht vrijdag bepaald in de zaak van een Maastrichtse coffeeshop die in november vorig jaar 1 gram hasj had verkocht aan een Braziliaan.
Verkoop
Het Openbaar Ministerie sleepte de coffeeshop voor de rechter, omdat het in Maastricht verboden is softdrugs aan buitenlanders te verkopen. De koper stond niet ingeschreven in de GBA en daarom had de coffeeshop hem niks mogen verkopen, aldus het OM.
Maar de hasjkoper woonde en studeerde wel in Maastricht en had een geldige verblijfsvergunning. Inschrijving in de GBA is volgens de rechter niet van doorslaggevend belang bij de vraag of iemand Nederlands ingezetene is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!