Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CNV: urgentie aanpak werkloosheid ontbreekt

26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos_24.jpg
De urgentie voor een gedegen aanpak van de werkloosheid ontbreekt. Deze conclusie trekt CNV-voorzitter Maurice Limmen donderdag in reactie op de jongste werkloosheidscijfers.
Teleurgesteld en werkloos
,,Dat er meer mensen werken en blijkbaar meer mensen zich weer durven te melden op de arbeidsmarkt, zijn lichtpuntjes. Maar uiteindelijk is de conclusie dat er meer mensen teleurgesteld en werkloos thuis zitten'', zegt de vakbondsman.
Licht toegenomen
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde donderdag dat de werkloosheid in januari licht is toegenomen. Het statistiekbureau telde 2000 werklozen meer ten opzichte van december. Het aantal werklozen nam daarmee toe tot 645.000.
Herziening van het belastingstelsel
'Den Haag' lijkt zich volgens hem vooral te richten op de verkiezingen in maart en de consequenties die dat mogelijk heeft. ,,Ik had gehoopt dat ze meer tijd zouden uittrekken om te analyseren waarom de werkloosheid maar niet daalt en om plannen te ontwikkelen om daar wat aan te doen. Herziening van het belastingstelsel is zo’n plan, maar helaas is de urgentie voor deze aanpak nog ver te zoeken.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!