Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CNV pleit voor keurmerk pensioenen

09-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4408110.jpg
Het CNV vindt dat er een keurmerk voor pensioenen moet komen. Nu is er nog geen instrument om pensioenregelingen met elkaar te vergelijken. Maar de vakcentrale wil samen met de Universiteit van Tilburg jaarlijks onderzoek doen naar de kwaliteit van de regelingen.
Uit onderzoek van het CNV blijkt dat werknemers behoefte hebben aan een keurmerk, waarmee zij in één oogopslag de kwaliteit van hun pensioenregeling kunnen beoordelen, aldus de vakcentrale. ,,Bijna iedereen die een camping of een hotel boekt, weet door het aantal sterren welke kwaliteit verwacht kan worden. Vraag diezelfde mensen naar hun pensioen en zij hebben geen idee.''
,,In crisistijd moeten we niet het stelsel willen veranderen, maar investeren in duidelijkheid en transparantie voor deelnemers'', stelt vicevoorzitter Bert van Boggelen.
Aan de hand van diverse elementen, zoals het soort regeling, indexering en werkgeversbijdrage, willen CNV en de universiteit de kwaliteit vaststellen. Prof. Antoine Jacobs van de Universiteit van Tilburg heeft daarvoor een model ontwikkeld. In samenwerking met de pensioensector moet dat tot een keurmerk leiden.
Veertig pensioenregelingen zijn al volgens dat model 'gekeurd' en dat leidde tot een voorlopige waardering. Ongeveer de helft krijgt vier of vijf sterren. Er is geen een fonds met minder dan twee sterren. De lijst is volgende week te vinden op de website van het CNV.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!