Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

CNV: Kabinet moet snel pensioenen indexeren

27-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
pensioengeld 1127

Vakbond CNV doet een oproep aan het kabinet dat het ervoor moet zorgen dat pensioenen snel geïndexeerd moeten worden. Die oproep doet CNV naar aanleiding van berichten van een aantal grote pensioenfondsen die graag de pensioenen willen verhogen, maar dat niet onder de huidige regels niet kunnen. 

Volgens CNV is het bij veel gepensioneerden zo dat “het water aan de lippen staat”. Vooral nu de inflatie enorm hoog is en de AOW onvoldoende mee stijgt, aldus CNV. Volgens bond komen er talloze signalen binnen van leden dat de koopkracht steeds verder daalt. 

“Snel indexeren dus”

Op een inkomen van 1500 euro bruto per maand, betekent 2% indexatie zo’n 360 euro per jaar, stelt de bond. ‘Nu de energierekening stijgt en boodschappen duurder worden, is dit extra geld hard nodig voor veel gepensioneerden. Snel indexeren dus,’ aldus Patrick Fey van CNV.

Jarenlang op de nullijn

Verder benadrukt de bond dat een groeiende groep gepensioneerden moeite heeft met rondkomen. Indexatie van pensioenen is dus hard nodig, stelt CNV. Veel gepensioneerden staan al jarenlang op de “nullijn”. CNV roept minister Carola Schouten op de algemene maatregel van bestuur (AMvB) over indexeren snel mogelijk te maken. 

Bron: CNV/ANP

Meer over:

cnv, indexering, pensioenen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar