Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CNV: door coronacrisis is werkdruk hoger dan ooit

10 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
werken thuis bureau 1127 2
Ruim en derde van alle werkenden (34 procent) geeft aan dat de werkdruk hoger is dan ooit door de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van het CNV onder 2.500 werkenden, uitgevoerd door Maurice de Hond.
Meer dan ooit staat een op de vijf werknemers onder druk om goed te presteren. Elf procent zit nu door de crisis tegen een burn-out aan en bij 21 procent is het ziekteverzuim op het werk gestegen. Zestien procent van de ondervraagden zegt uitgeput te zijn vanwege de hoge werkdruk als gevolg van de crisis.

Crisis aanjager stress

CNV-voorzitter Piet Fortuin spreek van schokkende cijfers. Volgens hem betekent dat miljoenen werkenden onder hoge druk staan. Meer dan een miljoen mensen zijn volgens Fortuin uitgeput. De coronacrisis is een ongekende aanjager van stress op de werkvloer, aldus de voorzitter.
De vakbond roept alle werkgevers op om prioriteit te geven aan het verlichten van de werkdruk. Als ze dat niet doen, dan zou volgens Fortuin de schade door ziekteverzuim en langdurige uitval enorm kunnen zijn. Dat kan ook voor meer economische schade voor veel ondernemers zorgen, denkt Fortuin.

Stress in zorg en onderwijs

Met name in de zorg (54 procent) en onderwijs (59 procent) ervaart men meer werkstress door de crisis. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar