Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Claim schade storing KPN'

05-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2892 keer bekeken
  •  
930x520 KPN
Heb jij schade geleden vanwege de storing bij KPN? Dan bestaat er een kans dat je een vergoeding kunt claimen, aldus de Consumentenbond.
Zaterdag
Afgelopen zaterdag was er een storing bij telecomaanbieder KPN. Vele huishoudens hadden hierdoor geen internet voor een periode van ruim zes uur. Ook konden de gedupeerde klanten niet bellen. De frustraties liepen vaak zo ver op, dat er gepleit werd voor schadevergoeding.
Eventuele vergoeding
KPN hoeft volgens de wet geen compensatie te geven, maar dit sluit niet uit dat de telecomaanbieder dit ook niet doet. Een woordvoerder liet zaterdag weten dat een eventuele vergoeding nog besproken wordt.
Aantoonbare schade
De Consumentenbond raadt klanten aan om een brief te schrijven naar KPN, mochten deze schade hebben opgelopen door de storing. In deze brief moet aangetoond worden welke schade klanten hebben opgelopen, omdat ze niet op internet konden komen.
De brief kan gestuurd worden naar webcare@kpn.nl of naar:
KPN B.V.
Postbus 30000
2500 GA Den Haag
Bron: Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

TAO Foundation
TAO Foundation7 okt. 2022 - 12:40

Storing en schadeclaim KPN 7 october 2022 Hedenmorgen ontving ik een schadeclaim aan de bewoners van dit adres Voor een bedrag van € 567,40 . Dit moet een vergissing zijn . Op 31 augustus 2022 melde ik om 8 u ’s morgens een storing bij XS4All. Het internet was uitgevallen . Dezelfde dag kwam ere een monteur langs, die de storing niet kon vinden. De volgende dag kwam er weer een monteur langs, die kon hem ook niet vinden en dacht dat de storing buiten het huis zou zijn. Toen kwam een paar dagen later weer een monteur voor het grondwerk . Maar die wilde niets doen voor we de tegels en het vogelhuisje hadden weg gehaald. Dat hebben we gedaan en vervolgens kwam er weer een monteur die de zaak heeft gerepareerd. Wij hebben zelf nooit werkzaamheden uit laten voeren de enige die heeft gegraven en de kabel heeft gerepareerd is de KPN zelf geweest. KPN is verantwoordelijk voor zijn eigen netwerk en eventuele storingen hier aan. Ik ben bijna 80 jaar heb AOW van 850€ en loop bij de Voedselbank. Ik kan en wil dit niet betalen . Ook mijn advocaat denkt dat dit een misverstand is . Met vriendelijke groet, Leny

erwindehaas
erwindehaas6 sep. 2016 - 5:48

Wat ik opzich wel zie als een probleem zijn die 3 in een abonnementen. En dat de stabiliteit niet meer is dan een aantal jaar geleden. Voor de tijd van ADSL kan ik me weinig storingen herinneren.  Kijk wat ik belangrijk vind is dat een telefoonlijn blijft werken. Dit kan namelijk echt van levensbelang zijn. Maar dat alles digitaal wordt is waarschijnlijk het grootste probleem.  Bij nos werd het complex probleem al in twijfel getrokken: http://nos.nl/artikel/2130036-storing-kpn-kwam-door-verkeerde-informatie-in-netwerknavigatie.html

walsum107
walsum1075 sep. 2016 - 18:22

Ik heb niets te claimen. Wat stoort is dan na ca 25 min de verbinding naar de helpdesk tot stand kwam. Uitleg ok, maar dan de rare (vriendelijk gezegd) opmerking dat ik de storing op internet kon volgen, moet je wel internet hebben. Nog storender, mijn zus, over de 80, mijn buurman 90 jaar, zijn zo afhankelijk van de vaste telefoon, een ongeluk zit in een klein hoekje immers. Zus wel mobiel maar zou hier nooit aandenken, maar als ik er niet was toevallig?, buurman mobiel, no way. Oh ja, ik woon in Tiel, zus in Hoogvliet, buurman naast mij. Gelukkig was het de zaterdag dat ik in Hoogvliet was. Paniek slaat toe voor deze mensen. Als je net als ik KPN compleet ben, heb je ineens niets meer. Zus en buurman hebben toevallig Ziggo. Dus dat gaf verlichting want zonder TV?

geensaus
geensaus5 sep. 2016 - 15:08

Eens met de 4 voorgaande commentaren.

annet25
annet255 sep. 2016 - 13:52

Schadevergoeding voor bedrijven als restaurants enz. vind ik redelijk. Niet voor privépersonen.

2 Reacties
berjozki
berjozki5 sep. 2016 - 18:58

Waarom 'n privé-persoon niet ?   Kan die geen schade ondervinden ?  Mijn KPN-vaste-privé-telefoon werkte óók niet gedurende 'n aantal uren en daardoor is het waarachtig wel mogelijk dat je fors in de problemen geraakt . . . (Ik denk maar liever even niet aan de mogelijke gevolgen bij diverse soorten calamiteiten.)

tijger1
tijger16 sep. 2016 - 14:32

Fors in de problemen op een zaterdag omdat je telefoon niet werkt? Doe niet zo mal. En bij ern calamiteit neem je je mobiel, of die van de buren. Niet iedereen zit bij KPN. 

heideveld
heideveld5 sep. 2016 - 12:57

Helemaal eens met eerdere reflectanten Andre Vis en tijger1 !!Tuurlijk had ik ook de pest in, baalde ik, was ik boos etc., maar moet ik daar een claim voor indienen, een advocaat in de arm nemen, rechtszaken beginnen tot aan de Hoge Raad der Nederlanden, etc. etc. Kom op zeg.

andre vis
andre vis5 sep. 2016 - 12:36

Zo af en toe snap ik ook het team van Kassa niet hoor. Zelden is / zijn er problemen bij KPN , is verder een hele soepele provider waarom nu een oproep voor een schade vergoeding. Lijkt wel of we de kanten van Amerika uitgaan, waar alles draait om schadevergoedingen, al is het om het laten van een scheet. Dit onderwerp is Kassa onwaardig. 

tijger1
tijger15 sep. 2016 - 12:25

Welja, weer claimen. Belachelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!