Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cito-toets van start

11-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scholieren_14.jpg
Op ruim zesduizend basisscholen is het vanaf dinsdag zweten geblazen voor de leerlingen van groep 8: de Cito-toets wordt namelijk de komende drie dagen afgenomen. Zo’n 164.500 kinderen doen mee aan de toets, die mede bepaalt naar welk niveau middelbare school ze gaan.
Voor het laatst in februari
De toets wordt afgenomen op dinsdag, woensdag en donderdag. Het is dit jaar voor het laatst dat de Cito-toets in februari wordt afgenomen. Vanaf volgend jaar verschuift de eindtoets naar april. Op die manier wordt het oordeel van de docent, die het kind jarenlang in de klas heeft gehad, zwaarder meegewogen. Ongeveer 85 procent van de basisscholen doet mee aan de toets.
Opgaven
De Cito-toets bestaat uit 200 meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen/wiskunde en studievaardigheden. Het niet verplichte onderdeel wereldoriëntatie, dat uit 90 opgaven bestaat, wordt door vier op de vijf van de deelnemende leerlingen gemaakt.
Vorig jaar was er ophef over de Cito-toets omdat een aantal opgaven was uitgelekt en op internet werd aangeboden.
ANP

Meer over:

cito, toets, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!