Kassa

'Chronisch zieken bezorgd over gevolgen afschalen zorg'

07-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter ziekenhuis 1127
Patiënten met een chronische ziekte maken zich zorgen over de zorg die ze nodig hebben. Bijna een kwart weet niet of zij de komende maanden de juiste zorg kunnen krijgen. 17 procent verwacht helemaal niet geholpen te kunnen worden. De Patiëntenfederatie meldt dat op basis van onderzoek onder ruim 5000 mensen met een chronische ziekte.
Volgens de peiling verwacht 20 procent van de patiënten niet bij alle zorgverleners terecht te kunnen. Het grootste deel van de ondervraagde patiënten, 40 procent geeft aan wél vertrouwen te hebben in het krijgen van de juiste zorg.

Zorg afgeschaald vanwege toename aantal coronapatiënten

Meerdere ziekenhuizen moesten afgelopen dagen hun reguliere zorg afschalen vanwege het oplopende aantal coronapatiënten. Het gaat om niet-acute zorg, zoals knie- of heupoperaties, of controles. Om de druk op ziekenhuizen te verlichten worden coronapatiënten zoveel mogelijk verspreid over verschillende regio's in het land.

Dinsdag meldde de Nederlandse Zorgautoriteit dat die spreiding moeizaam verloopt, waardoor de reguliere zorg mogelijk nog verder in de knel komt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!