Kassa

ChristenUnie wil onder voorwaarden totaalverbod vuurwerk

10-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk sterretjes 1127
De ChristenUnie is voorstander van een totaalverbod op consumentenvuurwerk op voorwaarde dat burgers in verenigingsverband zelf vuurwerkshows kunnen organiseren, geeft CU-Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf aan in Trouw.

Eerste coalitiepartij voorstander van vuurwerkverbod

De ChristenUnie is daarmee de eerste coalitiepartij die zich schaart achter het initiatief van GroenLinks en de Partij voor de Dieren om vuurwerk te verbieden. De meeste partijen in de Kamer willen alleen knalvuurwerk en (gevaarlijk) siervuurwerk verbieden. De ChristenUnie zat voorheen ook op deze lijn maar wil nu een algeheel verbod.

Jaarwisseling was de druppel

Voor de ChristenUnie was de afgelopen jaarwisseling de druppel, meldt Van der Graaf aan de krant. Zo waren er opnieuw meer incidenten en kwamen er zelfs mensen om het leven. Ook was er meer geweld tegen hulpverleners. "We hadden gehoopt dat de jaarwisseling dit jaar door maatregelen veiliger zou verlopen, maar dat was helaas niet het geval", aldus Van der Graaf.
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

latb
latb11 jan. 2020 - 16:39

Geweldig plan.Nu nog uitvoeren!

Magnum007
Magnum00710 jan. 2020 - 20:53

Echt een idioot plan.Relschoppers zullen toch illegaal vuurwerk afsteken. Ik zie meer in gemeentelijke vuurwerkshows. Eventueel een soort "vuurwerkpas" voor het aankopen van vuurwerk.Te vergelijken met een visvergunning. Met deze pas kun je het hele jaar door vuurwerk afsteken.Hierdoor zal de overlast tijdens oud en nieuw afnemen. Bij overlast ben je je vuurwerkvergunning kwijt.Dit is goed te handhaven.

Many Fires
Many Fires10 jan. 2020 - 16:56

Goed zo

besseldekker
besseldekker10 jan. 2020 - 16:22

Bravo, CU! Geweld tegen burgers, handhavers, dieren; verminking, blindheid; brandstichting — dit alles kan niet in een fatsoenlijk land.

endemion
endemion10 jan. 2020 - 15:46

Elke idioot die mee huppelt met dit verbod idee snapt weer eens niet dat dit weer een zoveelste aantasting van onze vrijheid is. We moeten onze vrijheid beschermen niet nog verder afbrokkelen. Moet je hier eens lezen hoe er zoal op onze vrijheid en rechten gestampt word. <a href="https://bondoverheidszaken.nl/Aanklachten_ICC.html">https://bondoverheidszaken.nl/Aanklachten_ICC.html</a> Uitgelicht eerste (vd 10) punten: A1. Corruptie: De rechtsstaat wordt ernstig ondermijnd door corruptie en lobby's van multinationals, openlijk verweven in onze Eerste Kamer. De Grondwet is door art 120 van diezelfde Grondwet buiten werking gesteld en art 119 GW sluit strafrechtelijk vervolging van ambtsmisdrijven uit van de leden van de Staten-Generaal, de ministers en de staatssecretarissen. De opdracht tot vervolging wordt alleen gegeven bij koninklijk besluit of bij een besluit van de Tweede Kamer.  Banken kopen hun misdaden vrij met een deal bij het Openbaar Ministerie. Officieren van Justitie en rechters weigeren de democratische rechtstaat te verdedigen. Zij leven het wetboek van strafrecht niet na. In hun ambtsplicht verzaken zij op art 162 SV. Overwegende dat erkenning van de inherente waardigheid en de gelijke en onvervreemdbare rechten van alle leden van de mensengemeenschap grondslag is voor de vrijheid, gerechtigheid en vrede in de wereld; dat het recht op een eerlijke rechtsgang een mensenrecht is.  UVRM art 7, 8, 10 en 28.

MyWeekly
MyWeekly10 jan. 2020 - 15:11

15 miljoen schade door dat stomme vuurwerk. Behalve dat zijn (huis)dieren ook ontzettend bang voor. In Weesp is een paard op hol geslagen en de poes van mijn oude schoolvriendin is 6 maanden en is voor dat beestje ook onprettig. Het is ook slecht voor het milieu. Wij hebben zelf voor  de afgelopen  jaarwisseling geen vuurwerk meer gekocht. Als je geld echt wilt gaan verspillen koop dan liever een Oudejaarslot. 

wimmi20
wimmi2010 jan. 2020 - 14:49

Die zware illegale bommen hebben de kracht van een handgranaat.Als je een handgranaat bezit ga je minstens 3 maanden de bak in.Laat deze bommen vallen onder de wapenwet.Dat geeft de mogelijkheid voor zware straffen.

Vrieske
Vrieske10 jan. 2020 - 14:02

Prima idee. Eindelijk kunnen wij alle dieren bezitters ook eens een relaxte Jaarwisseling vieren plus al doe onnodige vernielingen.

Hans-
Hans-10 jan. 2020 - 12:51

Korte termijn politiek die niet te handhaven is! Voedt de kinderen beter op.

Hans-
Hans-10 jan. 2020 - 12:47

Alles wordt afgeschaft! Begin nu ook maar met de Tweede Kamer af te schaffen die niets anders doet dan zoeken naar afschaffingen en bezuinigen ten koste van de AOW'ers! Heeft men niets anders te doen?? Belachelijk!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!