Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ChristenUnie wil onder voorwaarden totaalverbod vuurwerk

10 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vuurwerk sterretjes 1127
De ChristenUnie is voorstander van een totaalverbod op consumentenvuurwerk op voorwaarde dat burgers in verenigingsverband zelf vuurwerkshows kunnen organiseren, geeft CU-Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf aan in Trouw.

Eerste coalitiepartij voorstander van vuurwerkverbod

De ChristenUnie is daarmee de eerste coalitiepartij die zich schaart achter het initiatief van GroenLinks en de Partij voor de Dieren om vuurwerk te verbieden. De meeste partijen in de Kamer willen alleen knalvuurwerk en (gevaarlijk) siervuurwerk verbieden. De ChristenUnie zat voorheen ook op deze lijn maar wil nu een algeheel verbod.

Jaarwisseling was de druppel

Voor de ChristenUnie was de afgelopen jaarwisseling de druppel, meldt Van der Graaf aan de krant. Zo waren er opnieuw meer incidenten en kwamen er zelfs mensen om het leven. Ook was er meer geweld tegen hulpverleners. "We hadden gehoopt dat de jaarwisseling dit jaar door maatregelen veiliger zou verlopen, maar dat was helaas niet het geval", aldus Van der Graaf.
Bron: Trouw

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!