Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

ChristenUnie wil gevaarlijk vuurwerk aanpakken

22 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuut
vuurwerk2-930x520
Coalitiepartij ChristenUnie wil gevaarlijk vuurwerk aanpakken. Daarom moet het kabinet de aanbeveling opvolgen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid om knalvuurwerk en vuurpijlen voor particulier gebruik uit de handel te halen. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie zegt dat vrijdag in Trouw.

Siervuurwerk wel beschikbaar

Siervuurwerk blijft als het aan de partij ligt wel beschikbaar voor particulieren. Het andere vuurwerk alleen voor professionals.

Oud en nieuw is "zijn onschuld aan het verliezen"

De ChristenUnie vindt dat oud en nieuw ,,zijn onschuld aan het verliezen is'' met alle vuurwerkslachtoffers, geweld tegen hulpverleners en vandalisme.
,,We vragen inmiddels het onmogelijke van bijvoorbeeld de politie. Illegaal vuurwerk en een deel van het legale vuurwerk is niet van elkaar te onderscheiden. Van de vuurwerkslachtoffers is de helft omstander. Dat vind ik - alles bij elkaar - niet meer normaal'', aldus Dik-Faber.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!