Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

ChristenUnie: verbied drankreclame voor elven

9 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuut
flessen2.jpg
Als het aan de ChristenUnie ligt, mogen bierbrouwers en wijnverkopers hun spotjes op tv niet meer voor elf uur 's avonds vertonen. De partij dient daarvoor donderdag een initiatiefwetsvoorstel in, zo meldt dagblad Metro.
'Promoten alcohol weghouden van kinderen en jongeren'
Drankreclame is nu al verboden voor negen uur 's avonds, maar dat gaat Tweede Kamerlid Joël Voordewind niet ver genoeg. ,,Het promoten van geluk in combinatie met alcohol moet ver weggehouden worden van kinderen en jongeren'', aldus Voordewind. ,,Niet elk pilsje is verkeerd, maar voor jonge mensen levert alcohol wel heel veel schade op."
'Alcoholreclames op internet aan banden leggen' Voordewind wil daarom tegelijkertijd aan staatssecretaris van Volksgezondheid Van Rijn vragen om te onderzoeken of ook op internet alcoholreclames aan banden kunnen worden gelegd. Verder wil hij supermarkten wettelijk gaan verplichten een handhavingssysteem te installeren, dat alcohol verkopen aan minderjarigen onmogelijk maakt. ANP/Metro

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!