Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Christelijke zorg blijft in gemeenten

10-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
son-388523_1280.jpg
Ondanks de nieuwe zorgtaken van de gemeenten, blijven christelijke zorgaanbieders in de meeste gemeenten waar zij werkzaam zijn, zorg aanbieden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Dagblad bij vijf christelijke zorgorganisaties.
Nu gemeenten nieuwe zorgtaken zoals jeugdzorg op zich nemen, werd gevreesd dat christelijke zorgaanbieders die vaak landelijk opereren, lokaal geen voet aan de grond zouden krijgen.
In veel gevallen bieden de contracten die Lelie zorggroep, Eleos, SGJ christelijke jeugdzorg, Timon en De Hoop hebben gesloten, slechts zekerheid voor het komende jaar.
'Tijd gekocht'
Volgens Jan Telgen, hoogleraar inkoopmanagement voor de publieke sector aan de Universiteit Twente, hebben gemeenten 'tijd gekocht'. ,,Ze hebben eerst contracten gesloten met de zorgaanbieders die nu al actief waren. Daarna gaan ze pas kijken wat ze precies willen veranderen.''
ANP/ND
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!