Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Chocola en suikergoed gaan in prijs omhoog'

24-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chocolade_07.jpg
Wie van chocola en ander snoepgoed houdt, kan geld besparen door nu een voorraadje aan te leggen. Volgend jaar worden deze producten namelijk een stuk duurder doordat de prijzen van de grondstoffen stijgen, zo voorziet het economisch bureau van ABN AMRO.
Cacao 
Chocola is sinds januari dit jaar al ruim 3 procent in prijs omhooggegaan. De bank houdt er rekening mee dat de stijging voorlopig in eenzelfde tempo aanhoudt. Het is voor chocolamakers een stuk duurder geworden om cacao in te kopen. De oogst valt tegen als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. Hierdoor is er meer vraag naar het product dan aanbod.
Suikerprijs
Suikergoed werd in de schappen juist 2,5 procent goedkoper. Maar sinds eind september is de suikerprijs op de grondstoffenmarkt met een kwart gestegen, als gevolg van voorraadtekorten. Consumenten zullen dit komend jaar gaan merken in hun portemonnee. Waarschijnlijk wordt de prijsdaling van dit jaar helemaal tenietgedaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!