Kassa

Chip in e-bike effectief tegen diefstal

21-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
574 keer bekeken
  •  
e-bike930x520
Een gps-chip in nieuwe e-bikes is een bruikbaar wapen in de strijd tegen fietsendiefstal, meldt het AD. Van de eerste zesduizend elektrische fietsen die met zo'n chip zijn uitgerust, is er niet één gestolen.
Antidiefstalchip
De combinatie van antidiefstalchip en een app stelt de eigenaar via diens smartphone op de hoogte als er aan het slot van zijn elektrische fiets wordt gemorreld. Daarnaast kan de chip na diefstal nauwkeurig aangeven waar de fiets is.
Massa diefstal
Fietsfabrikanten willen met die nieuwe technologie massale diefstal van dure elektrische fietsen voorkomen, aldus de krant. Vorig jaar werd van de 271.000 verkochte nieuwe e-bikes circa 10 procent gestolen.
Bron: ANP/AD

Meer over:

e-bike, diefstal
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

pk49
pk4921 aug. 2017 - 13:14

ik heb een electronische alarm op mijn fiets zitten. Met bewegingsdetector, dus bij elke beweging gaat hij af met oorverdovend gepiep.Kan op gewone fiets en efiets. Die dingen kun je gewoon op internet kopen,voor nog geen twee tientjes.

2 Reacties
jdbeste1
jdbeste121 aug. 2017 - 13:36

Wat voor systeem is dit dan......ben wel benieuwd hiernaar  !

jdbeste1
jdbeste129 aug. 2017 - 23:46

Weet niet of de vorige goed gegaan is......maar wat voor systeem is dit dan ?

frans56
frans5621 aug. 2017 - 13:06

In het artikel staat: "De combinatie van antidiefstalchip en een app stelt de eigenaar via diens smartfone op de hoogte als......." Er zijn ook mensen die geen smartfone hebben maar een normale GSM met alleen bellen erop.  Maar ja, het schijnt tegenwoordig normaal te zijn dat iedereen er maar van uit gaat dat iedere persoon zo een ding heeft.   Deze fiets is dus weer zo een typisch product waar de ontwerper domweg redeneert van  : Ik heb een smartfone en dus heeft iedereen zo een ding.

rfd
rfd21 aug. 2017 - 12:57

Waarom alleen in een E-bike?Dat zou ik in mijn gewone fiets ook wel willen! Wie gaat het uitvinden?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!