Kassa

Chinese studie: helft corona-patiënten heeft jaar later nog klachten

27-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
589 keer bekeken
  •  
ziekziek
Ongeveer de helft van de mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen met corona, houdt na minstens een jaar nog tenminste één hardnekkige klacht over, blijkt uit een Chinese studie. In de meeste gevallen gaat het om kortademigheid of vermoeidheid.
Volgens The Lancet, een Brits tijdschrift dat de studie publiceerde, is het de grootste studie naar de gevolgen van zogenaamde langdurige Covid.

Kortademigheid en psychische klachten

De onderzoekers volgden een jaar lang meer dan duizend patiënten die begin 2020 in Wuhan in het ziekenhuis lagen. Het ging om mensen die zo ziek waren geworden, dat ze aan de beademing moesten. Deze patiënten kwamen niet op de intensive care (ic) terecht.
Eén op de drie ondervraagde patiënten blijkt een jaar na de besmetting nog altijd kortademig. De kans op langdurige symptomen loopt op naarmate het ziekteverloop ernstiger is, zeggen de onderzoekers. Ook psychische problemen komen voor: twaalf maanden na de besmetting zelfs vaker dan 6 maanden na de besmetting.

Long Covid

Volgens The Lancet laat het onderzoek zien dat autoriteiten aandacht moeten blijven houden voor patiënten met langdurige Covid. "Dit is een medische uitdaging van de hoogste orde", schrijft het tijdschrift.
Eerder onderzoek liet zien dat ruim 6 procent van de Britten die besmet raakten met het coronavirus kampte met langdurige gevolgen. In Nederland schatte Patiëntengroep Long Covid Nederland het aantal langdurige Covid-patiënten onlangs op 100.000. Dat zou neerkomen op bijna 6 procent van het tot nu toe geregistreerde aantal besmettingen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

geem02
geem0227 aug. 2021 - 14:02

Het is schandalig dit beleid. Er zijn geneesmiddelen die er voor zorgen dat de mensen sneller herstellen en zo minder last hebben van de gevolgen van Corona. Het is ongehoord het beleid van de Firma Leugen en Bedrog om deze mensen in de steek te laten door het niet toestaan van de geschikte geneesmiddelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!