Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CDzorg ook na overname nog onder controle IGZ

04-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts-groot_22.jpg
Ondanks de overname van thuiszorgorganisatie CDzorg door Meto-Buro, blijft de instelling onder verscherpt toezicht staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De thuiszorgorganisatie uit de Brabantse plaats Heeze was in mei van dit jaar voor 6 maanden onder verscherpt toezicht geplaatst vanwege structurele tekortkomingen in de zorgverlening. Ook was er onvoldoende vertrouwen in de directie om deze problemen op te lossen.
De IGZ oordeelt na controles afgelopen maand dat Meto-Buro nog niet voldoet aan de randvoorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg, zo is dinsdag bekendgemaakt. Meto-Buro nam CDzorg half augustus over.
De organisatie verzorgt thuiszorg in Noord-Brabant en Noord-Limburg. Tijdens een bezoek in april ontdekte de inspectie dat de directeur en verschillende medewerkers geen geschikt diploma hadden voor de zorg die ze verleenden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!