Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CDA wil melkheffing in supermarkten

09-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3973855.jpg
CDA-Europarlementariër Esther de Lange bepleit dat Nederlandse supermarkten voor elke liter melk een heffing betalen aan een fonds voor melkveehouders. Dat moet de boeren uit de financiële problemen helpen, nu de handelsprijs voor melk uitzonderlijk laag is.
De Lange wil een fonds naar Belgisch voorbeeld. Daar hebben supermarkten vorige week toegezegd 14 cent te betalen per liter consumentenmelk, wat neerkomt op 2 cent per liter geleverde melk.
,,Om marktverstoring te voorkomen, zouden we zo'n regeling eigenlijk in heel Europa moeten hebben'', zei het Europarlementslid donderdag, vooruitlopend op een rapport van de Europese Commissie over de problemen in de melksector.
De CDA'ster bepleit ook dat meer kinderen schoolmelk krijgen. Dat moet de verkoop van melk bevorderen. ,,Uiteraard geen volvette melk, want we willen geen overgewicht bij kinderen aanmoedigen'', aldus De Lange.
Melkveehouders protesteren al langer heftig tegen de lage handelspijzen voor melk. Recent hebben ze daarvoor nog wegen geblokkeerd in Brussel en Luxemburg.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!