Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CDA en PvdA: meer actie voor veiliger verkeer

12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verkeersborden_04.jpg
CDA en PvdA willen dat het kabinet meer doet om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen. Het streven van kabinet is om het aantal verkeersdoden in 2020 te laten dalen naar maximaal vijfhonderd en het aantal ernstig gewonden naar 10.600. Maar deze doelstelling wordt vermoedelijk niet gehaald.
Verkeersveiligheid
,,Dit gaat echt om iets serieus'', zei Duco Hoogland (PvdA) donderdag in de Tweede Kamer. ,,Er moet een tandje bij om de doelstelling te halen'', meent Sander de Rouwe van het CDA. Hij pleitte voor een nationaal commissaris verkeersveiligheid. Maar daar ziet minister Melanie Schultz (Infrastructuur) niets in.
Wachten op de effecten van de genomen maatregelen
Volgens de bewindsvrouw is een nationaal commissaris een te ,,zwaar middel''. Zij verklaarde hard te werken aan een reeks maatregelen en inmiddels vooruitgang te hebben geboekt. ,,Maar ik ben nog niet tevreden.'' Het is ook nog wachten op de effecten van de genomen maatregelen, aldus Schultz.
Verzoek
Onlangs kwam de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) op verzoek van de minister nog met een studie om het verkeer veiliger te maken. De onderzoekers stellen achttien maatregelen voor. Schultz zal hieruit een ,,paar verstandige maatregelen kiezen'', liet ze toen in een reactie weten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!