Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CDA en ChristenUnie willen miljoenen voor wifi in de trein

16-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein logo NS
Wifi in de trein moet een stuk sneller en beter. Regeringspartijen CDA en ChristenUnie willen miljoenen steken in het verbeteren van de internetverbinding in de intercity's. Nu is de verbinding nog te traag en valt deze vaak weg, zeggen de initiatiefnemers.
Volgens CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch is het langzame internet een 'grote ergernis bij treinreizigers die willen werken, appen of studeren in de trein'. Hij vindt dat de NS meer kan investeren in innovaties die sneller internet mogelijk maken.

Trein boven de auto

Een snelle en betrouwbare internetverbinding moet ervoor zorgen dat mensen de trein boven de auto verkiezen, meent CU-politica Stieneke van der Graaf. Het geld zou worden gehaald uit een bestaand innovatiepotje en worden geïnvesteerd in nieuwe ontvangers om de internetverbinding te verbeteren. Daarnaast moet het kabinet volgens de partijen kijken naar de dekking van zendmasten langs het spoor.
Het voorstel kan volgens de initiatiefnemers rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. ANP

Meer over:

internet, ns, trein, wifi
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!