Kassa

CDA en ChristenUnie willen miljoenen voor wifi in de trein

  •  
16-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein logo NS
Wifi in de trein moet een stuk sneller en beter. Regeringspartijen CDA en ChristenUnie willen miljoenen steken in het verbeteren van de internetverbinding in de intercity's. Nu is de verbinding nog te traag en valt deze vaak weg, zeggen de initiatiefnemers.
Volgens CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch is het langzame internet een 'grote ergernis bij treinreizigers die willen werken, appen of studeren in de trein'. Hij vindt dat de NS meer kan investeren in innovaties die sneller internet mogelijk maken.

Trein boven de auto

Een snelle en betrouwbare internetverbinding moet ervoor zorgen dat mensen de trein boven de auto verkiezen, meent CU-politica Stieneke van der Graaf. Het geld zou worden gehaald uit een bestaand innovatiepotje en worden geïnvesteerd in nieuwe ontvangers om de internetverbinding te verbeteren. Daarnaast moet het kabinet volgens de partijen kijken naar de dekking van zendmasten langs het spoor.
Het voorstel kan volgens de initiatiefnemers rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. ANP

Meer over:

internet, ns, trein, wifi
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harmsen
harmsen16 okt. 2019 - 13:18

"Volgens CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch is het langzame internet een 'grote ergernis bij treinreizigers die willen werken, appen of studeren in de trein'. Hij vindt dat de NS meer kan investeren in innovaties die sneller internet mogelijk maken.Een snelle en betrouwbare internetverbinding moet ervoor zorgen dat mensen de trein boven de auto verkiezen, meent CU-politica Stieneke van der Graaf. Het geld zou worden gehaald uit een bestaand innovatiepotje en worden geïnvesteerd in nieuwe ontvangers om de internetverbinding te verbeteren. Daarnaast moet het kabinet volgens de partijen kijken naar de dekking van zendmasten langs het spoor." Hiermee wordt net gedaan alsof de Wifi verbinding in en rond autowegen en daarbuiten altijd perfect is. Waar blijkt dat uit? Nergens! Bovendien zou ik graag, als rolstoelgebruiker, liever zien dat de NS eens opschiet met het toegankelijk maken van alle treinen, en niet alleen intercyties, voor mensen zoals ik. Kan ik eindelijk eens zelfstandig  de trein in! En ik denk dat ik hiermee niet alleen voor mijzelf spreek!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!