Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CDA: eerst boete betalen, dan pas nieuwe auto

2 okt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4402378.jpg
Mensen die onbetaalde verkeersboetes op hun naam hebben staan, mogen geen nieuwe auto kopen. Voor hen zou het onmogelijk moeten worden een kenteken op hun naam te laten zetten. Daarvoor pleit het CDA in de Tweede Kamer, zo bevestigt CDA'er Pieter Omtzigt vrijdag een verhaal in het AD.
De bedoeling is katvangers aan te pakken, mensen die auto's op hun naam laten zetten voor een crimineel die dan niet op allerlei overtredingen kan worden aangesproken. Omtzigt verwijst naar een zwerver die 171 auto's op zijn naam had staan en voor 120.000 euro aan boetes moest betalen.
Volgens Omtzigt zou het nagaan van verkeersboetes bij de aanschaf van een auto net zo vanzelfsprekend moeten zijn als de controle op openstaande boetes bij vertrek naar het buitenland vanaf Schiphol. Daarvoor zouden de bestanden van het Centraal Justitieel Incasso Bureau, dat de boetes int, en de Rijksdienst voor het Wegverkeer moeten worden gekoppeld. (ANP)

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar