Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CDA bezorgd over korten op gezinnen

27 mrt 2013
  •  
leestijd 1 minuten
kids_10.jpg
Het kabinet bezuinigt te veel op de financiële steun aan gezinnen. Tweede Kamerlid Pieter Heerma van het CDA zal dat woensdag naar voren brengen in een debat met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Dat gaat over een wetsvoorstel om de kinderbijslag dit en volgend jaar niet aan te passen aan de inflatie. Daarmee moet komende jaren voor enkele tientallen miljoenen worden bespaard.
'Hoeksteen van samenleving'
Heerma snapt dat het kabinet vanwege de economische crisis moet bezuinigen. Maar volgens hem worden gezinnen te zwaar gepakt. Hij verwijt het kabinet geen visie te hebben op de rol van gezinnen in de samenleving.
,,Onze gezinnen vormen niet alleen de hoeksteen van de samenleving, maar ook de ruggengraat van de economie'', zegt de CDA'er. Jonge werkende ouders houden niet alleen de economie draaiende, maar zijn ook verantwoordelijk voor de opvoeding van toekomstige generaties, benadrukt hij. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!