Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBS werpt licht op groei economie

13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_1_36.jpg
De Nederlandse economie is vorig jaar na twee jaar van achteruitgang waarschijnlijk weer gegroeid. Hoe sterk de groei was en in welke mate die ook in het laatste kwartaal van 2014 zichtbaar was, blijkt vrijdagochtend om 08.30 uur uit de eerste raming die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dan publiceert.
Groei
Economen verwachten in doorsnee dat de economie in de laatste drie maanden van vorig jaar met 0,4 procent is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat zou een aanzienlijk sterkere groei zijn dan in het derde kwartaal, waarin de economie 0,1 procent groter werd. Het jaar begon overigens met een krimp van 0,4 procent in de eerste drie maanden, die werd gevolgd door een plus van 0,6 procent in het tweede kwartaal.
Het Centraal Planbureau (CPB) rekent voor heel 2014 op een plus van 0,75 procent. Dat zou de eerste vooruitgang zijn sinds 2011. In 2012 en 2013 kromp de Nederlandse economie nog met respectievelijk 1,6 en 0,7 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!