Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBS werkt aan meer zicht op overwerk

08-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
solliciteren_07.jpg
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil nog dit jaar kunnen rapporteren over betaald overwerk. Het CBS heeft daar wel wat informatie over, maar niet ,,voldoende om overtuigend te kunnen rapporteren''. Dat bevestigde CBS-hoofdeconoom Michiel Vergeer maandag naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad hierover.
Het CBS komt hiermee tegemoet aan kritiek van analisten die menen dat de hoeveelheid betaald overwerk flink gedaald is. ,,Dat spreken wij niet tegen maar we hebben de cijfers niet om het te staven'', aldus Vergeer.
Tot 2006 hield het CBS grote bedrijfsenquêtes om onder meer hierover gegevens te verzamelen. Sinds 2006 gebeurt dit op basis van cijfers van de Belastingdienst en het UWV. In die cijfers wordt geen onderscheid gemaakt tussen overwerk, bonussen en provisies, die allemaal onder het kopje 'bijzondere beloningen' in de boeken staan. ,,Dat onderscheid willen we nu wel gaan aanbrengen en wellicht kan een andere vraagstelling door de Belastingdienst en UWV ook helpen'', zegt Vergeer.
Bovendien wil het CBS beter zicht krijgen op de economische bijdrage van zelfstandigen, of zzp'ers. ,,Dat is een lastig grijpbare groep'', stelt Vergeer. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!