Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CBS: Faillissementen in augustus verder omlaag

13 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
dichte deuren failliet 1127
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat afgelopen augustus het aantal faillissementen verder is gedaald tot een historisch laagtepunt. Een belangrijke factor zou de coronasteun zijn. 
In augustus werden 98 bedrijven failliet verklaard; dit is 11 minder dan in juli. Het CBS vermoedt dat vooral de corona steunpakketten een belangrijke rol hebben gespeeld. Wel moet de kanttekening geplaatst worden dat bij dit aantal geen eenmanszaken zijn opgeteld. 

Sinds vorig jaar een scherpe daling

Volgens het CBS was het aantal faillissementen het hoogst in mei 2013. Toen moesten 816 bedrijven de deuren sluiten. Dit aantal nam tot 2017 geleidelijk af, maar bleek toen nagenoeg gelijk tot vorig jaar. 
De bedrijfstak van de handel heeft de meeste faillissementen voortgebracht, maar is ook tevens de grootste bedrijfstak. In de bouwsector gingen relatiefgezien de meeste bedrijven failliet. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar