Kassa

CBS en deskundigen: levensverwachting naar beneden bijgesteld

02-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
oudere vrouw pensioen aow 1127
Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en deskundigen verklaren dat de gemiddelde levensverwachting in Nederland dit jaar naar beneden moet worden bijgesteld. Hiermee is de droom dat we voortaan allemaal een stuk ouder gaan worden vervlogen, schrijft het AD. 

Dalende levensverwachting voor dit jaar

Socioloog van het CBS, Tanja Traag: "Je zal de hogere sterfte als gevolg van corona in ieder geval terug gaan zien in een dalende levensverwachting voor dit jaar." Emeritus hoogleraar sociale demografie van de Universiteit van Amsterdam Jan Latten is nog stelliger: "De gemiddelde levensverwachting van 65-plussers gaat nu echt naar beneden. De droom dat we na onze pensionering allemaal nog stukken ouder worden is vervlogen, dat zit er niet in."

Meer mensen zullen sterven dankzij corona

Ook volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), gaat de levensverwachting dalen. "Het Nederlandse zorgsysteem heeft tot nu toe zoveel goede kwaliteit kunnen leveren dat we ouder zijn geworden, maar die ouderen zijn ook vatbaar. Nu komt er een ramp over ons heen, waardoor er meer mensen zullen sterven."
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat5 apr. 2020 - 11:55

De als basis eerder ingevoerde leugen regel zal hoe dan ook van kracht blijven, dus verlaging van de pensioenleeftijd zal je dit kabinet niet horen hoor.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!