Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CBS: Consumenten zijn minder positief

21 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Kerst Winkelen 930 x 520
De stemming onder consumenten is in december voor de vijfde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat is minder positief en ook de koopbereidheid is lager.

'Dieptepunt in 2013'

Het consumentenvertrouwen daalt in de laatste maand van het jaar met 4 punten en komt uit op 9. Daarmee bevindt het vertrouwen zich nog steeds ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, dat op min 3 staat. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met min 41.

'Meer bestedingen'

Het statistiekbureau maakte ook bekend dat er in oktober 1,7 procent meer werd besteed dan een jaar eerder. Dat is de laagste groei van het jaar tot dat moment. Er werd vooral meer uitgegeven aan diensten, zoals verzekeringen, woninghuur, openbaar vervoer en een bezoek aan restaurant of kapper. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!