Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBS: 1 op de 10 werkt thuis en steeds meer ouderen aan het werk

27-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2321301.jpg
185.000 mensen werkten in 2008 structureel thuis. Nog eens 580.000 personen gebruikten hun woning als uitvalsbasis voor hun werkzaamheden. En de arbeidsparticipatie van ouderen is in Nederland de afgelopen zeven jaar sterk gestegen. Vorig jaar was bijna de helft van alle 55-plussers actief op de arbeidsmarkt.
Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag gemeld. Vorig jaar bestond de werkzame beroepsbevolking uit 7,4 miljoen mensen.
Thuiswerk
Vooral kinderverzorgers, computerprogrammeurs, schoonheidsspecialisten en journalisten werken vanuit huis. Volgens het CBS hebben zij gemeen dat ze maar weinig extra voorzieningen nodig hebben om hun vak thuis te kunnen uitoefenen.
Ouderen
De arbeidsparticipatie onder 55-plussers is de afgelopen jaren gestegen van minder dan 35 procent in 2001 naar 47 procent in 2008. De arbeidsparticipatie maakt duidelijk welk percentage van de beroepsbevolking een baan van meer dan twaalf uur in de week heeft of daar actief op zoek naar is.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!