Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CBR: Theorie- en praktijkexamen rijbewijs volgend jaar duurder

10 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
609 keer bekeken
  •  
rijbewijs nederlands 1127
De kosten voor het halen van een rijbewijs gaan in 2021 omhoog. Voor het theorie-examen ligt een stijging van 34,50 naar 37 euro in het verschiet. Het doen van praktijkexamen voor een personenauto gaat 120 euro kosten. Dat is nu 112,75 euro.
Gemiddeld gaan de prijzen met 5,8 procent omhoog. Volgens het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft de stijging vooral te maken met het coronavirus.

CBR: geraakt door corona

"Net als veel organisaties in Nederland wordt het CBR geraakt door de uitbraak van het coronavirus. De corona-pandemie zorgt voor extra kosten om de dienstverlening veilig te kunnen voortzetten. Daarnaast stijgen de kosten voor inkopen, sociale lasten en pensioenen en zijn verbeteringen nodig in IT en huisvesting om de kwaliteit van de dienstverlening op peil te houden. Om de impact van al deze ontwikkelingen op te vangen, zijn de tarieven voor het komend jaar verhoogd", aldus het CBR op de website. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar