Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBR: Second opinion voorafgaand aan rijexamen

07-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
817 keer bekeken
  •  
automobilist bestuurder chauffeur 1127

Volgens het Centraal Bureau rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moeten leerlingen bij rijscholen ook goedkeuring krijgen van een andere rijschool, voordat een rijexamen wordt ingepland. Dat zou de slagingskans vergroten, vertelt directeur CBR, Alexander Pechtold in De Telegraaf. 

Volgens Pechtold gebeurt het zo’n 3000 keer per jaar dat een rijexamen moet worden afgebroken omdat de leerling te gevaarlijk rijdt. Daarom vind hij dat leerlingen ook eerst een rijles bij een tweede rijschool succesvol moet volbrengen, zodat leerlingen beter voorbereid het examen in gaan. 

Akkoord van twee rijscholen

Pechtold legt in De Telegraaf uit: "Dus je lest bij rijschool A en als jouw instructeur vindt dat je klaar bent om af te rijden, dan neem je een les bij rijschool B die ook een akkoord moet geven dat je geschikt bent om op te gaan voor een examen."

“We draaien er al pilots mee”

Pas na goedkeuring van een tweede rijschool mag een datum voor het examen worden gepland. Volgens Pechtold mag de regel zo snel mogelijk worden ingevoerd. Een politiek besluit is volgens hem niet nodig, want er worden al pilots mee gedraaid. De regel zou daarnaast ook helpen om de achterstanden weg te werken die tijdens de lockdowns zijn ontstaan. Toen moesten alle examens en toetsen bij het CBR worden geannuleerd. 

Bron: De Telegraaf/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!