Kassa

CBR neemt maatregelen om lange wachttijden terug te dringen

11-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 cbr
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) neemt extra maatregelen om de wachttijden voor rijexamens terug te dringen. Examinatoren blijven op zaterdag en in de avonduren werken, gepensioneerden krijgen het verzoek om terug te komen en de opleidingseisen voor examinatoren worden naar beneden bijgesteld.

Meer examen door bloeiende economie

Het CBR heeft inmiddels de afgelopen tijd 120 examinatoren aangenomen, daar moeten er de komende twee jaar nog eens minstens 120 bij komen.
Wie nu examen wil doen, moet in de helft van de examenplaatsen langer wachten dan de maximale zeven weken die daarvoor staan en de verwachting is dat het voorlopig nog erg druk blijft. Dit jaar worden naar verwachting 34.000 meer examens afgelegd dan vorig jaar, wat ook al een topjaar was, aldus het CBR. ,,De oorzaak is natuurlijk goed nieuws: onze economie bloeit als nooit tevoren. In de transport en logistiek springen ze om chauffeurs. Tegelijk wordt het steeds gewoner dat zeventienjarigen het rijbewijs halen'', stelt het bureau.

Pas afrijden na voldoende lessen

Vanuit de beroepssector is de vraag volgens het CBR nu zo groot dat extra maatregelen nodig zijn. Overigens merkt het bureau op dat het ook enorm zou helpen als rijscholen kandidaten naar het auto-examen laten gaan die echt klaar zijn voor het rijbewijs. Bij ongeveer 1500 rijscholen zou dit niet het geval zijn. Van hun kandidaten zakt 70 procent, aldus het CBR. Een verhoging van het slagingspercentage (gemiddeld is dat nu 50 procent) met maar enkele procenten betekent volgens het bureau een einde aan de langere wachttijden. ANP

Meer over:

wachttijden, cbr
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Kees de Coo
Kees de Coo12 apr. 2018 - 11:09

Ik wacht allang op verlenging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!