Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBR laat 200 rijbewijzen intrekken om fraude

12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CBR_09.jpg
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) laat circa tweehonderd rijbewijzen ongeldig verklaren wegens fraude met rijexamens. Dat heeft een woordvoerster donderdag gezegd.
Procedure
Aanleiding is een fraudezaak van oktober vorig jaar. ,,We zitten nu in de procedure om de rijbewijzen in te trekken. CBR heeft de betrokken automobilisten laten weten dat hun verklaring van rijvaardigheid wordt ingetrokken'', aldus de zegsvrouw.
Rijexaminator
De politie hield in oktober twee rijschoolhouders in Den Helder aan op verdenking van fraude met rijexamens. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een fraudezaak, waarbij een rijexaminator kandidaten liet slagen tegen betaling.
Examengeld
De kandidaten betaalden tussen de 1000 en 2000 euro extra bovenop het examengeld. In verband met deze kwestie werden eerder in Zaandam en Amsterdam al drie rijschoolhouders en een rijinstructeur aangehouden.
Opvallend veel mensen slaagden
De zaak kwam aan het rollen toen het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ontdekte dat bij de verdachte wel opvallend veel mensen slaagden voor hun praktijkexamen. Afgelopen zomer deed het CBR aangifte.
De betrokken bestuurders moeten opnieuw theorie- en praktijkexamen doen om weer in het bezit te komen van een rijbewijs. ANP

Meer over:

diginieuws, cbr
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!