Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je live op maandag, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

CBR-directeur: verlaag aantal verkeersdoden door certificeren rijscholen

23-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Rijscholen moeten gecertificeerd worden om het aantal verkeersdoden te verplagen. Dat pleit Alexander Pechtold, directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), in het AD. Er zijn volgens Pechtold te veel 'cowboys', die lokken jongeren met turbo-opleidingen. Zo worden jongeren niet opgeleid tot verantwoorde chauffeurs.

Slagingspercentage van 75 procent haalbaar

Pechtold stelt dat veel afrijdende kandidaten onvoldoende zijn opgeleid voor hun examen. Het slagingspercentage bedraagt nu 48 procent, terwijl volgens de CBR-directeur een percentage van 75 haalbaar is. "Als we substantieel minder verkeersdoden willen, is het onvermijdelijk dat rijscholen gecertificeerd worden en aan strengere eisen voldoen."

Medische keuringen weer bijna op pijl

Daarnaast ziet de directeur dat de achterstanden bij het CBR bij medische beoordelingen snel afnemen. Volgens Pechtold is het belangrijk klanten op tijd te helpen, mits er een tweede coronagolf volgt. Ook medische keuringen zijn belangrijk in het voorkomen van ongelukken.

220.000 van de 300.000 rijexamens ingehaald

Vanwege het coronavirus moesten er 300.000 examens worden ingehaald. Pechtold zegt dat het inhalen van deze examens op schema ligt. "We hebben nu 220.000 examens ingehaald."

Bron: AD

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar